The Blue Caftan

Se trailer

En homofil skredder, hans kone og hans kjekke unge lærling konfronterer hverandre og seg selv i et varmt og gripende kammerdrama. I sentrum for det hele står en slående kaftan, sydd sammen av blå silke og omtanke.

Den middelaldrende skredderen Halim driver en liten butikk sammen med sin kone Mina. Butikken sliter, men Halim arbeider langsomt og omhyggelig, særlig med en blå kaftan som skal vise seg å være det vakreste han har laget. Halim har dessuten andre ting enn økonomien å bekymre seg for. Han jobber iherdig med å skjule sin homofile legning for alle, inkludert Mina, noe som blir ytterligere komplisert når en kjekk ung mann, Youssef, melder sin interesse for å bli tatt inn som lærling – og for Halim.

Det hele utvikler seg til et trekantdrama, men kanskje ikke helt slik man skulle forvente. Selv om forholdet mellom Youssef og ekteparet byr på tårer og opphetede konfrontasjoner, utvikler de et sterkt bånd seg mellom, smidd av aksept og kjærlighet. The Blue Caftan er en film som søker etter det vakre i sine rollefigurer, og historien bæres av mektige skuespillerprestasjoner fra hovedrolletrioen. Avslutningsvis får kaftanen i filmens tittel en særdeles rørende betydning.

Regissør

Maryam Touzani (f. 1980) er en filmskaper og journalist fra Marokko. Hun spillefilmdebuterte med prisvinnende Adam i 2019. Hun samarbeider tett med regissør-ektemannen Nabil Ayouch, og har bidratt som manusforfatter på hans filmer Casablanca Beats (2021) og Razzia (2017), i tillegg til å spille en av hovedrollene i sistnevnte film.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 15:00
Fokus 1

Onsdag 18. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Fredag 20. januar

Kl 22:00
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival