Sulis 1907

Se trailer

Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wennström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wennström har imidlertid andre planer. Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Regissør

Nils Gaup (f. 1955) har siden debuten i 1987 med publikums- og kritikersuksessen Veiviseren vært en av våre mest markante filmregissører. Han har også arbeidet med teater, og var med på å grunnlegge det samiske Beaivváš Sámi Teahter.

Filmografi

2016 Birkebeinerne
2012 Reisen til julestjernen
2008 Kautokeino-opprøret
1993 Hodet over vannet
1990 Håkon Håkonsen
1987 Veiviseren

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 20. januar

Kl 18:30
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival