Casablanca Beats

Se trailer

Et levende og temperamentsfullt drama fra et arbeiderklassestrøk i Casablanca, med masse kjærlighet for sine karakterer og hiphop. Rapperen Anas forsøker å inspirere sine elever til å ta ordet, og etter hvert som de tør å uttrykke seg gjennom rap, synliggjøres dagsaktuell tematikk i Marokko.

I denne snedige blandingen av dokumentar og fiksjon møter vi en gruppe ungdommer på et kultursenter – et virkelig sted, som filmens regissør Nabil Ayouch var med på å etablere. Rapperen Anas skal kurse elevene på senteret i hiphop, lære dem betydningen av å uttrykke seg gjennom rap, og å ikke være redde for å si sin mening. Til og med om foreldre og konservative personer i omgangskretsen lar seg provosere. Kjønnsroller, religion og andre problemstillinger stiger til overflaten, og de uttrykksfulle amatørskuespillerne som utgjør elev-ensemblet, driver Casablanca Beats fremover med masser av energi.
Casablanca Beats har et rammeverk som nesten kan minne om en westernfilm: En ukjent skikkelse ankommer byen, utgjør en gedigen forskjell, men det ligger i kortene at han ikke kan bli værende. Anas er den inspirerende læreren som aldri legger fingrene imellom; han gir direkte tilbakemeldinger, som gjør at elevene utvikler seg og endres for alltid. Casablanca Beats var den første marokkanske filmen som konkurrerte om Gullpalmen i Cannes siden 1962.

Regissør

Nabil Ayouch (f. 1969) er en fransk-marokkansk filmregissør, produsent og forfatter. Ayouch ble født i Paris, men flyttet til Casablanca i 1993, der han fortsatt bor og jobber. Hans film Much Loved ble valgt ut i Quinzaine des Réalisateurs-programmet under Cannes-festivalen i 2015, men i hjemlandet Marokko ble filmen forbudt.

Filmografi

2017 Razzia
2015 Much Loved
2012 Les chevaux de Dieu / Horses of God

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Torsdag 20. januar

Kl 22:15
Fokus 1

Lørdag 22. januar

Kl 22:15
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival