Un amor

Et trøblete liv i byen får Nat til å søke tilflukt på den spanske landsbygda. Sammen med en lurvete og lojal hund finner hun husly i et falleferdig hus og fortsetter jobben som oversetter der. I tillegg kommer jobben med å få livet på rett spor.

Dette er en gripende fortelling som utforsker både menneskelige forhold og den komplekse dynamikken som kan utspille seg på landsbygda. Utfordringene er mange, også når det gjelder fiendtlighet og mistillit fra de lokale innbyggerne. En følelse av normalitet blir heller ikke enklere når Andreas, en nabo, kommer med et upassende seksuelt forslag. I et øyeblikk av sårbarhet gir hun etter for dette framstøtet, og det setter i gang en rekke hendelser som skal omdefinere hennes forståelse av lidenskap, intimitet og egen identitet.

Det som skulle være en flukt fra fellesskapets press forvandler seg fort til en manifestasjon av et lite sosialt helvete. Med den stemningen som skapes i de landlige omgivelsene, innser hun den bitre sannheten om at landsbygda kun er en refleksjon av samfunnet i en mindre skala. Her utforskes ensomhet, nedverdigelse og brutte forventninger gjennom en kvinne i 30-årene som sliter med å ha kontroll både over miljøet hun lever i og sin egen skjebne.

Regissør

Isabel Coixet (f. 1960) startet i reklame etter endt utdannelse fra Barcelona. Men etter debuten i 1989 var det filmen som ble karriereveien. Siden den gang har den spanske filmskaperen over 40 produksjoner bak seg. Mange av disse er hun også kreditert som manusforfatter. I tillegg til spillefilmer er hun en prisvinnende dokumentarist. Hun er mest kjent for filmene Mitt liv uten meg (2003), Språkets hemmelige liv (2005) og Bookshop (2017).

Filmografi

2022 The Yellow Ceiling
2019 Elisa og Marcela
2017 Bookshop
2008 Elegy – Skjønnhetens makt
2005 Språkets hemmelige liv
2003 Mitt liv uten meg

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 11:00
Hålogaland Teater

Onsdag 17. januar

Kl 14:00
Fokus 1

Lørdag 20. januar

Kl 21:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival