Queen of glory

Se trailer

Queen of Glory er en poetisk indie-fortelling om den ghanesisk-amerikanske forskeren Sarah, som akkurat har mistet moren sin. Pliktene som følger med morens bortgang snur opp-ned på hverdagen hennes, og hun begynner å utforske sin ghanesiske identitet.

Regissør Nana Mensah har skapt et ærlig, kaotisk og vakkert drama om en kvinne, spilt av Mensah selv, som forsøker å bane sin egen vei. Tvunget til å overta både hus og forretning etter en mor hun ikke hadde mye kontakt med, blir Sarah konfrontert med sin egen rotløshet.

Gjennom et autentisk audiovisuelt språk bestående av taktile og fascinerende bilder, portretterer Queen of Glory komplekse identitetsspørsmål blant immigranter i USA. Historien finner sted i Bronx, NY, et nabolag som filmskaperen selv har vokst opp i. Det lekne ghanesiske lydbildet, og de levende montasjene av begravelsesritualer bygger opp om filmens insisterende krav på tilhørighet. Samtidig som Queen of Glory er en historie som kaster lys på immigranters røtter, viser den oss at disse forviklingene kan være vanskelige å omfavne for mennesker som geografisk befinner seg langt unna sin opprinnelige arv. Et underrepresentert narrativ, som likevel så altfor mange kan identifisere seg med. Den vakre filmen er Nana Mensahs debutspillefilm.

Regissør

Nana Mensah (f. 1989) er regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver av Queen of Glory. Siden premieren i 2021 har den kritikerroste indie-filmen stukket av med hele syv priser fra festivaler som Champs-Elysées Film Festival, Tribeca Film Festival og San Diego International Filmfestival, for å nevne noen. 

Filmografi

2021 Queen of Glory

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 22:30
Fokus 4

Fredag 21. januar

Kl 18:15
Árran 360˚

Lørdag 22. januar

Kl 19:00
TIFF Digital

Søndag 23. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival