This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Se trailer

Når nåtidens modernisering kommer snikende, er det ikke bare naturen som må vike. Blant fjellene i det sørlige Afrika trues en landsby av utslettelse når en planlagt demning vil legge den under vann. I spissen for motstanden står en 80 år gammel enke.

Mantoa venter på at hennes eneste familiemedlem skal returnere hjem. I stedet får hun vite at sønnen har omkommet i en ulykke, og sorgen gjør det vanskelig for henne å leve videre. Når hun begynner å planlegge sin egen begravelse, finner hun ut at det skal bygges en demning som vil oversvømme den lokale kirkegården og tvinge hele landsbyen til å flytte. Tradisjon blir konfrontert med en verden i stadig utvikling, men er enhver forandring til det bedre?

This Is Not a Burial, It’s a Resurrection foregår i fjellene i Lesotho, og utnytter det spektakulære landskapet til det fulle. Ved hjelp av poetisk språk og musikk forteller regissør Lemohang Jeremiah Mosese en saktegående historie om livet, døden og styrken i den menneskelige ånd. Regissørens bakgrunn som kunstner kommer tydelig til syne i måten han vektlegger komposisjon og stemning, og han skaper en meditativ og rørende filmopplevelse.

Regissør

Lemohang Jeremiah Mosese (f. 1980) er en selvlært filmskaper og visuell kunstner fra Lesotho, innlandsstaten som ligger i Sør-Afrika. Videoessayet hans Mother, I Am Suffocating. This Is My Last Film About You. ble vist på både festivaler og museer, inkludert Berlinalen og på MoMA i New York - og kan sees på TIFF i år!

Filmografi

2019 Mother, I Am Suffocating. This Is My Last Film About You. (Dokumentar)
2016 Behemoth: Or the Game of God (Kortfilm)
2014 Mosonngoa / Mosonngoa: The Mocked One (Kortfilm)
2013 For Those Whose God Is Dead

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 20. januar

Kl 16:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival