Gaza Fights for Freedom

Se trailer

"Det palestinske folk blir levende begravet”, oppsummerer en mann i Abby Martins nye sterke dokumentar. Filmens fokus er The Great March of Return, en fredelig demonstrasjon som ble startet opp i mars 2018 av folket i Gaza. Like etterpå begynte det israelske militæret å skyte på demonstrantene, både kvinner, barn, journalister og ambulansearbeidere. Det fører til "en av de verste massakrene av ubevæpnede mennesker i moderne historie," sier regissør Abby Martin.

"Vi ønsker mer enn sympati. Vi vil ha våre rettigheter innfridd", sier den sørgende moren til en ung kvinnelig helsearbeider. Dattera ble skutt av en israelsk snikskytter da hun arbeidet med å redde skadde demonstranter. For at rettferdighet skal skje, må det internasjonale samfunnet få vite sannheten om krigsforbrytelsene Israel begår i Gaza. Filmen inneholder en del sterke og voldelige scener, men er en viktig dokumentar du definitivt må se.

Denne filmen er valgt ut av Mads Gilbert, klinikkoverlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset i Tromsø. Han har vært aktiv i solidaritetsarbeidet i Palestina siden 1970-tallet.

Regissør

Abby Martin (f. 1984) er en amerikansk journalist som vokste opp i California. Hun er uteksaminert i statsvitenskap og ble i 2010 korrespondent for RT America i Washington. Deretter startet hun opp sitt eget show, “Breaking the Set” (2013). Samme år var hun medregissør på sin første film, 99%: THE OCCUPY WALL STREET COLLABORATIVE FILM.

Filmografi

2016 CHEVRON VS. THE AMAZON (DOC)
2015 THE EMPIRE FILES (DOC)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival