The Banshees of Inisherin

Se trailer

Tragedie og komedie balanseres perfekt i denne kullsvarte filmen av Martin McDonagh. Det er en film om slutten på et vennskap som pendler mellom det morsomme, det grufulle og det hjerteskjærende på en fantastisk måte.

Året er 1923, og på den oppdiktede øya Inisherin hører man lydene fra den irske borgerkrigen komme over havet. De utgjør en passende bakgrunnsstøy for striden som er i vente. Hver dag klokken 14 går melkebonden Pádraic (Colin Farrell) til sin beste venn, Colm (Brendan Gleeson), og så drar de på puben. De henger sammen som erteris: Førstnevnte er en enkel sjel som kan snakke i timevis om hestemøkk; sistnevnte er en tenker som skriver musikk, spiller fele og får anfall av eksistensiell fortvilelse. Omstendighetene har gjort dem uadskillelige.

Men denne dagen er det annerledes. Når Pádraic banker på, blir Colm sittende i stolen sin. Deprimert over at tiden renner bort, og fast bestemt på å gjøre noe kreativt med årene han har igjen, har Colm bestemt seg for å droppe Pádraic fra livet sitt, for å bli kvitt den «meningsløse bablingen» til «en begrenset mann». The Banshees of Inisherin er full av siterbare og lattermilde øyeblikk som blander sær komedie med giftig «bromance-satire». Den byr på skikkelig tristesse også, og visuelt står fotograf Ben Davis for bilder som minner om Vermeers malerier.

Filmen er valgt av den britiske kritikeren Mark Kermode.

Regissør

Martin McDonagh (f. 1970) er en britisk-irsk dramatiker, manusforfatter, produsent og regissør. Han er en av de mest anerkjente moderne dramatikerne i verden. Han hylles for sin absurde svarte humor. Han har mottatt en rekke utmerkelser, inkludert en Oscar for kortfilmen Six Shooter fra 2004.

Filmografi

2017 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
2012 Seven Psychopaths
2008 Undercover i Brügge

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 14:30
Kulturhuset

Fredag 20. januar

Kl 16:30
Kulturhuset

Søndag 22. januar

Kl 16:45
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival