A Human Position

Se trailer

Satt i Ålesund, er A Human Position en film i sakte tempo som utspiller seg i en rekke tablåer, for å danne et fullstendig bilde av de subtile endringene og hendelsene som utgjør ens liv. Den utforsker vedvarende minne og traumer, definisjonen av ens moralske verdier og muligheten for glede.

Asta er en journalist i Ålesund og virker melankolsk, av en grunn vi oppdager litt etter litt. Den støttende kjæresten hennes pusser opp stoler og spiller keyboard, mens kattungen deres vandrer rundt i huset. En dag leser Asta en sak i en avis om en asylsøker som blir tvunget ut av Norge etter å ha bodd og jobbet her i ti år. Etter hvert setter Asta seg mer inn i saken, og hun må finne sin posisjon – både i jobben og privatlivet.

Denne vakkert utformede filmen, badet i myke farger, er en observasjon av Astas liv etter et ikke navngitt traume, og eksterne hendelser får henne til å revurdere sitt eget forhold til virkeligheten. En avisartikkel hun leser har tittelen «Å konfrontere vår sosiale samvittighet", som er et av temaene i A Human Position. Det er også en lavmælt kjærlighetshistorie, med sine opp-og-nedturer, som føles veldig ekte.

Regissør

Anders Emblem er en norsk filmskaper som studerte ved Institutt for medier og kommunikasjon i Oslo. Hans første film var Skynd deg sakte (2018), hvis hovedrolle ble spilt av Amalie Ibsen Jensen, som også er hovedpersonen i Emblems andre spillefilm, A Human Position (2021).

Filmografi

2018 Skynd deg sakte

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 18:30
Åpningsseremoni (30m)
Fokus 1

Mandag 17. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Mandag 17. januar

Kl 19:15
Hålogaland Teater

Mandag 17. januar

Kl 19:15
Fokus 4

Torsdag 20. januar

Kl 17:15
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 14:30
TIFF Digital

Lørdag 22. januar

Kl 09:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival