Benedetta

Se trailer

Basert på den virkelige historien om 1600-tallsnonnen Benedetta Carlini, tar denne underholdende filmen fra Paul Verhoeven opp spørsmål om makt, kjønnsforhold og sannhet. Bruker Benedetta tro som et verktøy for selvpromotering, eller er hun virkelig utvalgt av Gud?

Benedetta er ikke en enkel film å kategorisere. Til tider episk, noen ganger absurd, men også morsom og smart; dette er en unik filmopplevelse! Det hele starter når den unge Benedetta, fra en rik italiensk familie, reiser til klosteret med familien - og allerede på vei dit skjer det et mirakel. Men det som virkelig endrer alt, er når hun som ung kvinne møter en ny rekrutt; den fattige, men tøffe Bartolomea, som hun innleder et forhold med. Fra da av vokser Benedettas visjoner hyppigere. Hun blir hyllet som en helgen av noen, og blir gjenstand for mistanker, sjalusi og konspirasjon.

Paul Verhoeven utforsker den sanne historien om Benedetta Carlini ved å fokusere på tvetydighet og fallgruvene ved ideologisk fanatisme. Tydelig fascinert av religiøs symbolikk, hengir Verhoeven seg til frodige og overdådige bilder av religiøse andakter og tro. Samtidig føles filmen som en moralfortelling for en moderne tid: Hvem bestemmer hva som er Guds vilje? spør en av nonnene. Og hvem bestemmer hvem som former samfunnets fortellinger?

NB! visningen 00:00 er natt til søndag.

Regissør

Paul Verhoeven er en nederlandsk regissør, født i 1938 i Amsterdam. Hans lange filmografi inkluderer hans første gjennombrudd, Turkish Delight (1973), hans første Hollywood-film (Flesh and Blood), samt den erotiske thrilleren Basic Instinct (1992). Verhoevens filmer er kjent for sitt grafiske innhold og erotikk, og inneholder også ofte elementer av sosial satire.

Filmografi

2016 Elle
2006 Black Book
1992 Basic Instinct
1990 Total Recall
1985 Flesh and Blood / Ild og blod
1973 Turkish Delight

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 21:45
Verdensteatret

Tirsdag 18. januar

Kl 19:00
Studentvisning, kun med gyldig studentbevis
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 11:45
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 21:00
TIFF Digital

Fredag 21. januar

Kl 21:45
Fokus 1

Søndag 23. januar

Kl 00:00
Vises natt til søndag
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival