Hounds

Når et oppdrag går fryktelig galt, kjemper far og sønn for overlevelse gjennom en endeløs natt i Casablancas mørke bakgater. Hounds er en styggvakker klaustrofobisk odyssé som kaster seeren inn i en labyrint av overtro og forfall, og som brutalt utvisker grensene mellom rett og galt.

I skyggene av Casablancas forsteder følger vi far og sønn Hassan (Abdellatif Masstouri) og Issam (Ayoub Elaid). Deres siste oppdrag for lokalmafiaen – å kidnappe en mann – tvinger dem ut på en reise gjennom den karrige, urbane ødemarken spekket med lugubre karakterer og truende situasjoner. I en kamp mot soloppgangen settes både fremtiden og forholdet deres på prøve. Gjør deg klar for en dyster odyssé gjennom trange bakgater fylt til randen med paranoia og skrømt, fanget med et blikk som balanserer hårfint på grensen mellom det vakre og det groteske.

Hounds er en misantropisk og klaustrofobisk dramathriller hvor du kan se menneskers desperasjon på nært hold, altså ikke for de lettskremte. Med strålende skuespill og brutale dialoger, vant filmen Un certain regard i Cannes i 2023 og beste manus på Stockholm Film Festival. Med temaer som forfall, forgjengelighet og fattigdom, utforsker filmen forholdet mellom far og sønn, i et klaustrofobisk verk som garantert vil gi deg en dugelig klump i magen.

Regissør

Kamal Lazraq, født i 1984 i Casablanca, Marokko, har gjort seg kjent som en filmskaper som ikke skyr unna å sette det mørke og det brutale under lupen. Han har tidligere skrevet og regissert to kortfilmer. Hounds er Kamal Lazraqs første spillefilm.

Filmografi

2014 The Man with a Dog (kortfilm)
2011 Drari (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Onsdag 17. januar

Kl 21:45
Fokus 1

Fredag 19. januar

Kl 09:00
Tilgjengelig i 48 timer
TIFF Digital

Lørdag 20. januar

Kl 09:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival