Mighty Afrin: In the Time of Floods

Se trailer

Elven Brahmaputra stiger igjen, og vil sluke alt i sin vei. På en leirøy ved elvebredden må Afrin, en 12 år gammel foreldreløs jente, forlate den eneste verden hun har kjent.

I et lavtliggende kystområde langs Brahmaputra-elven bor Afrin på en flomherjet øy uten elektrisitet. Hun møter press fra slektninger om et ulovlig ekteskap, men Afrin har egne planer og en sterk vilje. Når flommen oversvømmer hjemmet hennes, bestemmer hun seg for å legge ut på en farefull båtreise på leit etter faren hun aldri har møtt.

Bangladesh sliter med en unik rekke utfordringer. Den tettpakkede befolkningen, det lave havnivået og den nådeløse monsunsesongen gjør at mange i landet blir klimaflyktninger. Over 10 millioner mennesker har søkt tilflukt i det forhøyede området rundt megabyen Dhaka.

Mighty Afrin: In the Time of Floods er en medrivende dokumentar om en ung kvinnes oppvekst preget av indre kraft og kampen for overlevelse. Ved å bruke en dyptgående og visuelt sterk tilnærming, bringer regissør Angelos Rallis oss nært inn på Afrins emosjonelle søken, og får frem hennes pågangsmot, sans for humor og standhaftighet i møte med menneskehetens alvorligste eksistensielle trussel.

Regissør

Angelos Rallis (f. 1979) er en gresk filmskaper. Han har studert filmproduksjon og fotografi i Athen og London. Hans filmer utforsker grensene mellom virkelighet og fiksjon.

Filmografi

2016 Shingal, Where Are You?
2014 A Place for Everyone

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 17:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival