Ukrainian Sheriffs

Stara Zburjivka, en liten ukrainsk landsby i nærheten av Krim-halvøya, ligger for langt unna nærmeste politistasjon, så borgermesteren har utnevnt to av innbyggerne til å holde orden og håndheve loven. Victor og Volodya må hanskes med småkriminalitet som tyveri av ender og sykler, i tillegg til husbråk og håndtering av de mindre selvstendige beboerne – problemer som ofte fremstår trivielle og komiske, og lar seg løse ved hjelp av tilsnakk eller mekling.

Mens de to sheriffene løser små konflikter, begynner global uro å sive inn i den søvnige landsbyen. Medienes rapporter om Russlands annektering av Krim begynner som bakgrunnsstøy, men snart oppstår politisk polarisering i det lille samfunnet, og flere av beboerne blir sendt ut i kamp. 

Roman Bondarchuks film viser en filmskaper med et enestående blikk for historiefortelling – det som starter som et empatisk småbyportrett utvikler seg til å vise effektene av krig i et mikroperspektiv.

Regissør

Roman Bondarchuk (f. 1982) er en ukrainsk filmskaper. Han studerte ved Karpenko-Kary universitetet for teater, film og TV i Kiev. UKRAINIAN SHERIFFS, hans første langdokumentar, var Ukrainas kandidat til Oscar-utdelingen i 2017.

Filmografi

2018 VULKAN / VOLCANO
2015 DIXIELAND (DOC)
2014 EVROMAIDAN. CHORNOVY MONTAZH / EUROMAIDAN. ROUGH CUT (DOC)
2009 MMS (SHORT)
2007 RADUNYTSJA / COMMEMORATION DAY (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival