Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush

Se trailer

Dette er den sanne historien om tyrkeren Murat Kurnaz som ble internert og torturert av det amerikanske militæret. Etter fem år ble han frikjent og løslatt. I denne filmen følger vi morens kamp for å få sønnen tilbake.

Etter 11. september 2001 satte George W. Bush i gang «krigen mot terror». Mange mistenkte ble internert i Guantanamo, og blant dem var Murat Kurnaz. Moren hans, den pratsomme og livlige Rabiye, kaster seg rundt når sønnen forsvinner under en tur til Afghanistan. Hun skaffer advokat, den spinkle og korrekte Herr Docke, og sammen finner de ut hva som har skjedd med Murat. Den juridiske mølla er i gang. Samtidig blir vi kjent med disse personene. Den overstrømmende og omsorgsfulle Rabiye kan da umulig være mor til en terrorist?

Denne filmen er basert på en en sann historie om en mor som aldri ga opp kampen for sin sønn. Det er en personlig fortelling som blir stadig mer frustrerende etter hvert som årene går, men til tross for det tragiske temaet er filmen full av humor og optimisme. Vi følger den standhaftige Rabiyes vei mot rettferdighet, vi blir med henne og advokaten til Washington og Høyesteretten, og gjennom en labyrint av storpolitikk og juridiske irrganger.

Regissør

Andreas Dresen er en tysk regissør født i 1963. Han lager filmer som er realistiske og ofte på grensen til halvdokumentariske. Han har mottatt en rekke priser for sine filmer, blant annet Un Certain Regard på Cannes-festivalen for Stopped On Track (2011).

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 18:45
Fokus 1

Fredag 20. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Søndag 22. januar

Kl 21:45
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival