Filmkonsert: Burial

Den dypt fascinerende filmen Burial, om et forlatt atomkraftverk, smelter sammen med musikk av "cosmic rave guru" Timo Kaukolampi til en uforglemmelig filmkonsert.

Er det mulig å begrave det udødelige? Burial er en studie av menneskets ekstreme evne til utvikling, og en utforskning av det paradoksale i våre teknologiske framskritt og det stadig mer komplekse forholdet vi som menneskehet har til natur. Filmen inviterer publikum med på en oppslukende, sanselig reise inn i det enorme, øde Ignalina-atomkraftverket i Litauen som nå står til nedfalls.

Timo Kaukolampi (FI) er en Helsinki-basert kunstner, selvlært komponist og produsent innenfor eksperimentell musikk. Hans ambisjon er å bryte ned for så å bygge opp et nytt musikalsk uttrykk for hvert nye prosjekt han gjør. I 2018 vant han (med Tuomo Puranen) den Jussi-prisen for beste originale soundtrack, for filmen Euthanizer av Teemu Nikki, som også var Finlands Oscar-kandidat og vist på TIFF det året.

Regissør

Emilija Škarnulytė (f. 1987) er kunstner og filmskaper utdannet fra Brera Academy of Fine Arts i Milano, Italia, og Kunstakademiet (MFA) ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø. I skjæringspunktet mellom det dokumentariske og det imaginære, lager Škarnulytė filmer og installasjoner som utforsker dyp tid og usynlige strukturer, fra det kosmiske og geologiske til det økologiske og politiske.

Filmografi

2022 Mirror Matter (kortfilm)
2013 Hollow Earth (kortfilm) 
2013 Aldona (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 22:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival