The American Friend

Se trailer

Tom Ripley lokker rammemakeren Jonathan Zimmerman inn i en underverden av lyssky gangstere hvor han blir manipulert til å begå drap for en pengesum som vil sikre familiens fremtid.

I denne spennende thrilleren fra Wim Wenders er den utspekulerte sosiopaten Tom Ripley (Dennis Hopper) fra Highsmiths roman Ripley’s Game omgjort til en rastløs svindler som selger kunstforfalskninger mens han reiser gjennom Europa og USA. Etter å ha blitt utsatt for en bagatellmessig fornærmelse av den tyske malerikonservatoren Zimmerman (Bruno Ganz), bestemmer Ripley seg for å ta hevn og lokker ham inn i en lurvete kriminell underverden.

På klassisk Highsmith-manér er Ripleys motivasjon rent psykologisk og emosjonell – og konsekvensene er enorme. The American Friend er en utmerket blanding av styrkene til både Wenders og Highsmith, og filmfotograf Robby Müller bruker en palett av lyse primærfarger og varme jordfarger for å fange atmosfæren i Hamburgs sjaskete havneområde.

Regissør

Wim Wenders (f. 1945) er en tysk filmregissør som er forbundet med «den nye tyske filmen» på 1970-tallet. Han studerte ved Hochschule für Fernsehen und Film München mens han jobbet som filmkritiker. Wenders mottok prisen for beste regi i Cannes for Lidenskapens vinger (1987).

Filmografi

1999 Buena Vista Social Club
1991 Til verdens ende
1987 Lidenskapens vinger
1984 Paris, Texas
1974 Alice i byene

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 21:15
Verdensteatret

Lørdag 21. januar

Kl 18:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival