Pebbles

Se trailer

En rasende og voldelig mann drar sønnen sin ut av skolen, og tvinger ham til å bli med til nabolandsbyen. Der skal han få tilbake sin kone, som har reist for å komme seg bort fra den misbrukende ektemannen.

Solens hete, det ugjestmilde ørkenlandskapet og det sporadiske dyrelivet er like sentrale som filmens to hovedpersoner. Dette er et portrett av en indisk landsby så vel som et menneskelig drama. Far og sønns reise, både med buss og til fots, introduserer oss for en rekke karakterer, steder og situasjoner som forteller oss noe om en del av verden som ennå er uberørt av moderne tider, og om menneskene som bor der.

Filmen er et lærebokeksempel på hvordan man med få midler og en enkel historie, kan lage stor filmkunst. Regissør Vinothrajs filmspråk er presist og jordnært, og tyr ikke til melodramatiske løsninger. Faren og sønnen sier ikke mye til hverandre, likevel forstår vi alt vi trenger å vite om deres forhold, som varierer mellom alt fra frykt, respekt og kjærlighet. Spørsmålet blir ikke bare om de til slutt vil finne moren, men om deres forhold kan reddes tross farens brutale oppførsel.

Regissør

Vinothraj P.S. er en indisk filmskaper. Han begynte sin karriere som regi-assistent på to filmer av A. Sargunam. Etter å ha jobbet som assisterende teatersjef har han nå spillefilmdebutert med Pebbles. Den vant prisen for beste film på International Film Festival Rotterdam i 2021.

Filmografi

2021 Koozhangal / Pebbles

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 14:30
Verdensteatret

Tirsdag 18. januar

Kl 16:00
TIFF Digital

Onsdag 19. januar

Kl 16:00
Árran 360˚

Lørdag 22. januar

Kl 16:00
Árran 360˚

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival