Patrick and the Whale

Se trailer

En fascinerende og visuelt nydelig film fra under overflaten hvor marinefotograf Patrick Dykstra utforsker en ukjent verden av et samfunn av hvaler, fortsatt noen av havets mest mystiske og majestetiske dyr.

Patrick Dykstra lever for å svømme med, forske på og beskytte hvalbestander verden over. Han fotograferer og filmer de mektige dyrene under overflaten, og hans bilder og videoer er noen av de mest imponerende som noen gang er tatt under vann. Spermhvaler, spekkhoggere, blåhvaler og knølhvaler og mange flere regjerer i havet og virker uovervinnelige, men de er fortsatt utsatt for flere trusler, de fleste av dem menneskeskapt. Spermhvalen kan veie opp mot 50 tonn og har den største hjernen av alle pattedyr på kloden. Under et oppdrag utenfor Den dominikanske republikk i Karibia i 2019 opplever Patrick et uvanlig møte med en spesiell spermhval, en hunn han gir kallenavnet Dolores. Han føler et uforklarlig tett bånd til det enorme dyret og håper å kunne bruke det i sin forskning hvor han prøver å finne svar på hva hvalene tenker, og hva de søker.

Denne usedvanlig flotte dokumentarfilmen tar publikum med på et eventyr under vannoverflaten hvor vi får se hvordan hvalene kommuniserer, synger og viser følelser til hverandre. Selv om filmen også viser farene hvalene er utsatt for, er dette mer en fortelling om de utrolige dyrenes vitalitet og viktighet i det marine liv. Under den polare himmelen på vår utekino inviteres du til å besøke en verden de fleste av oss bare kan drømme om å oppleve, men som én mann har dedikert hele livet til.

Regissør

Mark Fletcher er en britisk regissør, produsent og klipper som har laget naturfilmer i over 25 år. Filmer og TV-produksjoner han har vært involvert i har vunnet over 20 Emmy-priser, og han har undervist på flere skoler og universiteter verden over. Han har også skrevet manus for David Attenborough, verdens mest kjente leder av naturprogrammer og har jobbet som klipper på flere av BBCs mest anerkjente naturprogrammer, blant annet Frozen Planet. Patrick and the Whale er hans første helaftens dokumentarfilm som regissør.

Filmografi

2020 Nature (TV-serie)
2019 Terra Mater (TV-serie)
2007 Voyage of the Lonely Turtle (produsent)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 19:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival