Aurora

Se trailer

Aurora er en partyløve med en seriøs angst for forpliktelser. Hun vil leve hver kveld som om den er hennes siste. Hun flyter fra fest til fest, mens hun imellom slagene søker på småjobber som kan være med på å finansiere hennes valgte livsstil. Hun ender hver kveld på sitt lokale gatekjøkken, og en kveld kommer en iransk mann ved navn Darian inn døren.

Darian har mistet oppholdstillatelsen og skal kastes ut av Finland. Han er vant til å være på flukt, men har nå en ung datter å ta seg av. Han finner ut at hvis han gifter seg med en finsk kvinne, vil datteren automatisk få innvilget oppholdstillatelse. Motvillig går Aurora med på å hjelpe han med å finne en passende kandidat.

Aurora har flyktet fra kjærligheten og Darian fra døden. De trenger hverandre for å omsider kunne slutte å flykte.

Regissør

Miia Tervo (f. 1980) er en anerkjent filmskaper fra Rovaniemi i Finland. Hun har laget flere prisvinnende kort- og dokumentarfilmer. Hennes kortfilm CLUMSY LITTLE ACTS OF TENDERNESS ble vist på TIFF i 2016. AURORA er hennes spillefilmdebut.

Filmografi

2019 AURORA
2015 CLUMSY LITTLE ACTS OF TENDERNESS (Short)
2013 SANTRA AND THE TALKING TREES(Documentary)
2009 LUMIKKO (Short)
2005 HYLJE (Documentary short)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival