Eden

Se trailer

Som en del av Mia Hansen-Løves spesielle retrospektiv i år, oppdag eller gjenoppdag en av hennes episke musikkfyllte klassikere. Eden utforsker ønsket om å leve ens lidenskap til det fulle, og ofrene som kreves.

Paul er tenåring når housemusikken tar av i undergrunnsmiljøer i Paris på 90-tallet. Elektronisk rave dominerer, men Paul er tiltrukket av den mer sjelfulle garage house-versjonen fra Chicago. Paul og en venn danner DJ-duoen Cheers. To andre venner danner samtidig en gruppe med det merkelige navnet Daft Punk... Vi følger gjengen fra de mikser på soverommet til de etter hvert slår igjennom, arrangerer overdådige fester og turnerer USA. Det er sex, drugs og endeløse beats. Men så banker virkeligheten hardt på døra.
Regissør Hansen-Løve har basert Eden på broren Svens musikkarriere og skrevet manus i samarbeid med ham. Resultatet er en autentisk skildring av framveksten av fransk elektronika, samtidig som det omfavner universelle temaer: kunstnerisk lidenskap, det å finne seg selv, men også det å innse at man blir voksen. Det underliggende soundtracket gjør at filmen fortoner seg som et DJ-set som suger deg inn i fortellingen.

Regissør

Mia Hansen-Løve er en fransk regissør og manusforfatter født i 1981. Hun startet sin karriere som skuespiller, før hun gikk bak kameraet for flere kortfilmer. Hun regisserte sin spillefilmdebut, All is Forgiven, i 2007, som ble nominert i Cannes. Hun fortsatte med å regissere flere prisvinnende filmer, som Father of My Children (2009) og Dagen i morgen (2016).

Filmografi

2016 L'Avenir / Dagen i morgen
2014 Eden
2009 Le Père de Mes Enfants / Father of My Children
2007 Tout est pardonné / All is Forgiven
2005 Contre-coup (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 21:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival