Nuuccha

Se trailer

Habji og Keremes er et fattig urfolkspar i Øst-Sibir under det russiske imperiet. De blir tvunget til å være vertskap for en russisk fange i det lille huset sitt, og blir gradvis klar over den nye maktdynamikken som er etablert i huset.

Satt i en avsidesliggende del av Sibir på 1800-tallet, skildrer Nuuccha historien om Habji og Keremes, et fattig Yakut-par. Etter deres andre nyfødte barn dør, sulter de i sitt ufruktbare land, noe som fører til at Habji desperat søker hjelp fra Yakut-lederen. Landet deres blir nå brukt til å ta imot russiske fiender av tsarregimet, og Habji får i oppgave å være vert for Kostya, en russisk straffedømt, i bytte mot mat. Dynamikken mellom dem endres brått med ankomsten til den uvelkomne gjesten, og når de bor i et tøft miljø med knappe matforsyninger, blir deres forskjellige bakgrunner stadig tydeligere. Når Habji blir kalt tilbake til landsbyen av lederen sin, utnytter Kostya situasjonen til sakte men sikkert å kreve mer plass og makt i huset.

Filmen er en estetisk tiltalende allegori om kolonisering og okkupasjon, ettersom karakterenes identiteter og relasjoner representerer et komplisert historisk øyeblikk da urbefolkningen i Øst-Sibir ble utsatt for kontinuerlig ydmykelse og vold. Denne sterke filmen er regissør Vladimir Munkuevs debutfilm.

Regissør

Vladimir Munkuev (f. 1987) er en filmregissør født i Yakutsk (Republikken Sakha), Russland. Han har tidligere regissert Dude (2017) og Joy (2018), som vant beste film i kortfilmkonkurransen til Moscow Films. Nuuccha (2021) er hans første spillefilm.

Filmografi

2018 Joy (Kortfilm)
2017 Dude (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 19:00
TIFF Digital

Tirsdag 18. januar

Kl 13:45
Hålogaland Teater

Onsdag 19. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Fredag 21. januar

Kl 22:00
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival