Stumfilmkonsert: My Grandmother

Nådeløs satire, en hinsides blanding av innovative filmeffekter og hypnotiserende surrealisme i en georgiansk film som var forbudt i 40 år i Sovjetunionen.

En stakkarslig georgisk byråkrat mister jobben sin. Ikke fordi han ikke jobber, men fordi han mangler en bestemor, får han vite. Han setter himmel og jord i bevegelse for å rette på denne mangelen. En hel katalog av eksperimentelle filmatiske teknikker slippes løs for å gestalte galskapen som settes i sving av denne uspiselige anti-helten. Jo større anstrengelsene hans blir, dess mindre blir sjansen for å lykkes. Imens lever hans elleville kone det glade (borgerlige) livet.

Cleaning Women (FI) fra planeten Clinus består av tre menn i dameklær, en instrumentpark bygget opp av rengjøringsapparater og en avantgardistisk postpunk-sound. I deres over 20-årige løp har gruppen spilt over 600 konserter i over 20 land på tre kontinenter. De har sluppet fire album og har komponert og framført utallige stumfilmkonserter, blant annet på STUFF og TIFF.

Regissør

Kote Mikaberidze (f. 1896) var en georgisk-sovjetisk skuespiller og regissør kjent for sine skarpe og respektløse filmer, og hans arbeid feires for det viktige bidraget til den sovjetisk-georgiske filmhistorien. Han ble fengslet i to år for anti-sovjetiske uttalelser, og regisserte ikke flere filmer etter det.

Filmografi

1940 Fiancé Who Was Too Late
1937 Kajeti
1932 Hasani

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 22:00
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival