Butterfly Vision

Se trailer

Lilia vender hjem til familien etter å ha blitt holdt til fange av russerne i Donbas. Traumene Lilia har opplevd vekker vonde følelser og minner. Til tross for dette nekter hun å innta offerrollen, men fortsetter å kjempe.

Etter å ha sittet i russisk fangenskap i Donbas, vender den ukrainske drone-eksperten Lilia hjem til familien. Når hun kommer hjem, venter mannen Tokha og moren på henne. Men traumet fra fangenskapet fortsetter å plage henne - på drømmeaktige måter. Noe vokser i Lilia og lar henne ikke glemme, men hun nekter å identifisere seg som et offer og vil kjempe for å frigjøre seg selv.

Maksym Nakonechnyis spillefilmdebut er en røff skildring av moderne krigføring, som også foregår via droneteknologi og sosiale medier. Vi møter krigerne i Ukraina som kjemper for sin frihet og fremtid. Den realistiske fremstillingen av personenes liv kolliderer med filmens surrealistiske drømmescener. Tittelen refererer til både droner og Lilias drømmer, som avslører hennes dypt begravde traumer og urokkelige kraft. Vi bringes inn i følelser, minner og vanskelige valg som stadig gir Lilia et klarere syn på seg selv og virkeligheten. Er en større krig uunngåelig?

Regissør

Maksym Nakonechnyi er en ukrainsk regissør og produsent. Han har regiutdannelse fra Karpenko-Kary Kyiv National University of Theatre, Cinema and Television (2012). Han har jobbet med ulike TV-prosjekter og var med å stifte det uavhengige produksjonsselskapet Tabor, som produserer dokumentarer, fiksjonsfilmer, teaterproduksjoner, reklamefilmer og sosial reklame. Maksym har regissert fiksjonskortfilmene Invisible og New Year with Family. Butterfly Vision hadde premiere på Cannes 2022, i sideprogrammet Un Certain Regard.

Filmografi

2018 New Year with Family (kortfilm)
2017 Invisible (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 17:00
Fokus 4

Fredag 20. januar

Kl 16:45
Hålogaland Teater

Lørdag 21. januar

Kl 14:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival