Bye Bye Tiberias

Se trailer

Med et rikt kildemateriale med bilder, hjemmevideoer, brev og intervjuer over flere tiår, gir Bye Bye Tiberias oss et fascinerende og intimt portrett av fire generasjoner med sterke, arabiske kvinner.

Som helt nyfødt spilte dokumentarfilmskaper Lina Soualem en viktig rolle i å bringe sin rebelske mor Hiam Abbass tilbake på besøk til den palestinske familien sin i Israel. Riften som oppstod da Hiam reiste til Paris for å stable på beina en etter hvert svært så suksessfull skuespillerkarriere (du har kanskje sett henne i Succession eller Blade Runner 2049), satte dype spor. Nå, tre tiår senere, reiser de to tilbake til morens landsby for å nøste opp i trådene til familien og livene som ble levd under tidvis svært vanskelige omstendigheter.

Selv om filmen har sitt hovedfokus på de familiære båndene, ligger Israel-Palestina-konflikten alltid i bakgrunnen som et verkende sår. Det er krigen som er grunnen til at noen familiemedlemmer forsvinner ut av historien i lange strekk. Det er på grunn av krigen at stedene fra familiens fortid ikke eksisterer lengre. «…men det huset står ikke lengre» hører vi ofte i løpet av filmen. «Den landsbyen finnes ikke lengre». Det er en brutal påminner om hva familier som denne har måttet tåle over mange, mange generasjoner.

Regissør

Lina Soualem (f. 1990) er en fransk filmskaper fra Paris. Hun studerte historie og politikk på La Sorbonne før hun fulgte sine kjente skuespillerforeldre Hiam Abbass og Zinedine Soualem inn i filmbransjen som skuespiller. Hun har siden regissert to dokumentarer om sin egen familie fra henholdsvis Palestina og Algerie.

Filmografi

2020 Their Algeria

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Torsdag 18. januar

Kl 09:15
Fokus 4

Søndag 21. januar

Kl 14:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival