Olga

Se trailer

Den 15 år gamle gymnasten Olga flytter til Sveits og forbereder seg på å konkurrere i det europeiske mesterskapet. Imens er Maidan-revolusjonen under opptakt i hjemlandet Ukraina, og familie og venner befinner seg i livsfare.

Filmen er satt til 2014, og handler om den 15 år gamle ukrainske gymnasten Olga. Fordi faren hennes var sveitsisk får hun flytte til Sveits, hvor hun forbereder seg på å konkurrere for det sveitsiske landslaget. Samtidig som hun trener for harde livet og prøver å tilpasse seg sine nye omgivelser, er Maidan-revolusjonen i ferd med å bryte ut i hjemlandet. Mens hun følger utviklingen på trygg avstand, kjenner Olga på en dyp hjelpeløshet – vennene og familien hun har forlatt befinner seg i en desperat situasjon, og moren, som er journalist, er truet for på livet for å ha avdekket regimets korrupsjon.

Regissør Elie Grappe håndplukket ukrainske Anastasiia Budiashkina, en tidligere landslagsgymnast, til rollen som Olga på grunn av hennes helt spesielle tilstedeværelse, som merkes tydelig i dette prisvinnende dramaet. Filmen hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i 2021, men i lys av den pågående krigen i Ukraina resonnerer dens historie sterkere for hver dag som går.

Regissør

Elie Grappe (f. 1994) er en fransk filmskaper. Han er utdannet ved musikkonservatoriet i Lyon og har en bachelorgrad i film fra ECAL-universitetet i Sveits. Etter to svært anerkjente kortfilmer langfilmdebuterte Grappe med Olga. Den hadde sin verdenspremiere i Cannes, hvor den mottok SACD-prisen for beste manus.

Filmografi

2022 Boys Feels: Stand by Me
2015 Suspendu (kortfilm)
2014 Répétition (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 17:30
Fokus 4

Tirsdag 17. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Lørdag 21. januar

Kl 22:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival