Creatura

Se trailer

En ung kvinnes kjærtlighetsproblemer tvinger henne til å konfrontere sitt kompliserte forhold til sex, og de mange små, men viktige, hendelsene i fortiden som har påvirket henne mer enn hun tror.

Mila har nettopp flyttet tilbake til foreldrenes lille landsby der hun selv tilbrakte somrene sine som barn. Hun har med seg kjæresten Marcel, og alt burde vært svært idyllisk. Men Milas traumatiske forhold til sex truer med å ødelegge forholdet, og gjør henne så stresset at det kløende utslettet fra barndommen vender tilbake.

Mila må bearbeide de mange små (og større) seksuelle traumene hun har opplevd i barndommen. Det er opplevelser, avvisninger, krangler og misforståelser rundt kropp og seksualitet, som der og da kanskje ikke virket så betydningsfulle, men som har stor påvirkningskraft på et ungt sinn.

Creatura er en nydelig og varm historie om skyldfølelse og traumer og hvordan man det aldri er for seint å ta de helbredende samtalene med sine nærmeste. Filmen er samtidig ubehagelig uten å være voldelig, og Elena Martín er en modig filmskaper som dykker ned i tåkeleggingen og skammen som ofte påføres unge jenters begjær og seksualitet.

Regissør

Elena Martín (f. 1992) er en spansk skuespiller, regissør og manusforfatter. Hun studerte audiovisuell kommunikasjon ved Pompeu Fabra universitet i Barcelona, og bruker gjerne katalansk som hovedspråk i sine filmer. Hun har vunnet flere internasjonale filmfestivalpriser både som skuespiller og regissør.

Filmografi

2020 En casa: Mira este vídeo de gatitos (kortfilm)
2017 Julia Is

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 14:00
Driv Kino

Torsdag 18. januar

Kl 09:00
Tilgjengelig i 48 timer
TIFF Digital

Fredag 19. januar

Kl 09:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 20. januar

Kl 21:45
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival