Stop - Zemlia

Se trailer

Masha og vennene hennes Senia og Yana danner en uadskillelig trio på videregående når det nærmer seg slutten på det siste året. Denne hyperrealistiske filmen er et utypisk portrett av ukrainsk ungdom, med deres drømmer og traumer, deres første kjærlighet og sorg.

Spillefilmdebutant Kateryna Gornostai imponerer med en fiksjonsfilm som beveger seg i takt med ensemblebesetningen, og følger livene deres med et håndholdt kamera: effekten er dokumentaraktig, med realistiske dialoger og scener, og vakkert foto. Stop-Zemlia finner sted i løpet av det siste året på Mashas videregående skole. Masha er en outsider, en sjenert og kunstnerisk tenåring, men hennes nære venner Senia og Yana er aldri langt unna. Hun er tiltrukket av Sasha, en kjekk klassekamerat som skjuler et komplisert forhold til sin alenemor.

Stop-Zemlia er på noen måter en eksperimentell film, med sin ikke-lineære fortelling, sine karakterintervjuer med rollebesetningen og sin hyperrealistiske følelse. Det er også en meningsfull, ikke-dømmende representasjon av moderne tenåringer i Ukraina.

Regissør

Kateryna Gornostai studerte først biologi og senere journalistikk før hun begynte som filmskaper. Hun ble uteksaminert fra School of Marina Razbezhkina and Mikhail Ugarov Documentary Film and Theatre i Moskva. Tilbake i Kiev regisserte hun sin første dokumentar, Euromaidan. Rough Cut (2014), samt flere kortfilmer.

Filmografi

2018 Crocodile (Kortfilm)
2016 Zgushhonka / Condensed (Kortfilm)
2015 Viddalik / Away (Kortfilm)
2014 Evromaidan. Chornovy montazh / Euromaidan. Rough Cut (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 11:45
Fokus 4

Onsdag 19. januar

Kl 22:00
Driv Kino

Fredag 21. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival