Happening

Se trailer

Happening er en sterk og kompromissløs adaptasjon av en av Frankrikes fremste samtidsforfattere, Annie Ernaux' tilbakeblikk på egne opplevelser med abort, da det fremdeles var forbudt i Frankrike på 1960-tallet.

Anne Duchesne (Anamaria Vartolomei) er en smart, ung student, som oppdager at hun er gravid. Brått ser livet hennes ut til å ta en helt annen vending enn hun hadde håpet og forventet. De dømmende blikkene lar ikke vente på seg, verken fra mannlige leger eller nære venninner, når Anne undersøker mulighetene for å ta abort. Hun risikerer fengselsstraff, og i ytterste konsekvens livet, ved å gjøre det.

I hovedrollen befester Vartolomei seg som et enormt skuespillertalent, ikke bare i kraft av sine uttrykksfulle øyne, men med et fysisk spill som gjør filmen til en intens opplevelse å sitte gjennom. Flere scener gir lyst til å snu seg vekk. Disse er ikke med kun som sjokkeffekt, men for å vise den brutale virkeligheten, og lar seeren kjenne det kvinneundertrykkende systemet på kroppen. Enda sterkere gjøres regissør Audrey Diwans adaptasjon av historiens tragiske aktualitet. Den er en viktig påminner om at kampen for å bestemme over egen kropp fortsatt ikke er over for alle kvinner.

Denne filmen er valgt av kritiker Hanne Nord.

Regissør

Audrey Diwan (f. 1980) er en fransk regissør og manusforfatter. Hun regisserte sin første film, Losing It, i 2019, og har skrevet manus til flere av ektemann Cédric Jimenez’ filmer. Happening ble valgt ut til konkurranseprogrammet ved Venice International Film Festival hvor den vant hovedprisen Gulløven.

Filmografi

2021 L'événement / Happening
2019 Mais vous êtes fous / Losing It

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 14:00
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 14:00
Driv Kino

Søndag 23. januar

Kl 15:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival