Olfas døtre

Se trailer

En enestående dokumentar som tar oss med på en følelsesladet reise gjennom en families utfordringer. Olfas døtre er en feiring av livet, fullspekket med glede og humor.

Historien om Olfa, en matriark som ikke lar seg pille på nesa, blir fortalt på en unik måte av regissør Kaouther Ben Hania. Etter at to av de fire døtrene forsvinner, inviteres profesjonelle skuespillere til å fylle tomrommet etter dem slik at de sammen kan utforske traumene familien har gjennomgått. Ben Hanias innovative tilnærming utfordrer tradisjonelle dokumentarfilmgrenser, og Four Daughters blir et kunstverk som sømløst fletter sammen rekonstruerte scener med hjerteskjærende intervjuer. Den gir oss et glimt inn i transgenerasjonelle traumer og viser hvordan man kan bryte syklusen av smerte og tap. Det som gjør filmen enda mer bemerkelsesverdig er de karismatiske og standhaftige kvinnene som gjennom latter og tårer viser hvilken styrke som bor i dem.

Four Daughters er ikke bare en historie om sorg og tap, men også en fortelling om helbredelse og styrke. Det er en sprudlende dokumentar om en familie som vil lege gamle sår, og om modige, komplekse kvinner som konfronterer sin fortid.

Regissør

Kaouther Ben Hania (f. 1977) er en tunisisk regissør. Hennes film Beauty and the Dogs (2017) ble valgt til Festival de Cannes Un Certain Regard i 2017, og The Man Who Sold His Skin (2020) ble valgt ut som det tunisiske bidraget til Oscar for beste internasjonale film.

Filmografi

2020 The Man Who Sold His Skin
2017 Beauty and the Dogs
2016 Zaineb Hates the Snow
2013 Challat of Tunis
2010 Imams Go to School

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 14:00
Kulturhuset

Tirsdag 16. januar

Kl 09:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Fredag 19. januar

Kl 16:15
Kulturhuset

Søndag 21. januar

Kl 11:15
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival