Andra sidan

Se trailer

Kort tid etter å ha flyttet inn i et nytt hjem i en rolig svensk forstad, begynner Shirin å høre bankelyder fra veggen mot det tomme nabohuset. Samtidig får stesønnen seg en mystisk ny venn, og grunnlaget er lagt for en god gammeldags grøsser.

Shirin prøver å finne seg til rette som stemor for lille Lucas, og håper det kan hjelpe at de nå skal flytte sammen som en familie. Når kjæresten Fredrik blir kalt bort på jobb, får hun brått eneansvaret for Lucas – og må tilbringe mye tid alene i det nye huset. Shirin aner snart uråd, særlig på grunn av de mystiske bankelydene hun hører. Skillet mellom virkelighet og paranoia blir stadig mer diffust, og saken gjøres ikke lettere av at den eneste som kan støtte henne er et lite barn.

Etter hvert som spenningen stiger, benytter Andre siden seg av flere klassiske elementer fra skrekksjangeren til å skape både guffen stemning og skumle øyeblikk. Samtidig gjør den moderne skandinaviske settingen historien mer gjenkjennelig enn de store amerikanske husene vi kanskje er mest vant til å se slike filmer utspille seg i. Er ikke tanken på et hjemsøkt hus minst like skummel selv om huset er nesten nytt?

Regissør

Tord Danielsson (f. 1980) og Oskar Mellander (f. 1979) er regissører fra det sørlige Sverige. De har begge jobbet som manusforfattere og regissører på ulike TV-serier, før de slo seg sammen som spillefilmdebutanter med Andre siden.

Filmografi

2020 Andra sidan / Andre siden
2017 Jakten på tidskrystallen (TV)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 19. januar

Kl 16:30
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival