Foragers

Se trailer

Foragers blander fiksjon og dokumentar om to matplanter som vokser i Israel-Palestina. Dette danner et konkret grunnlag som eksemplifiserer juridiske, etniske og klassebaserte forskjeller mellom palestinere og israelere i de okkuperte områdene rundt Jerusalem, Galilea og Golanhøydene. 

I sjangerkryssende Foragers blir vi kjent med de palestinske matplantene za’atar og ‘akkoub. Plantene er utrydningstruede og forbudte å plukke, men er populære blant palestinere, som har sanket i dem generasjoner og nekter å slutte med det. Israelerne er uinteresserte, men kultiverer plantene for palestinsk forbruk. Samtidig medfører forbudet både et kappløp mellom sankerne og israelske myndigheter som fører til ikke-bærekraftige innsankingsmetoder og tvinger palestinerne inn i forbrukerrollen. Palestinerne har heller ikke lenger nok land til å drive egne, lønnsomme plantasjer.

Filmen blander dokumentarisk fiksjon med ekte arrestasjoner filmet på mobil, arkivmateriale fra TV, ekte intervjuer og fiktive, men sannsynlige forhør, samt impresjonistiske overganger som speiler sankernes erfaringer i det okkuperte naturlandskapet. Flere av «rollene» spilles av dem det angår i virkeligheten, eksempelvis Zeidan som bor med seks hunder i en forfallen, forlatt landsby i en skråning. 

Regissør

Jumana Manna (f. 1987) er en kunstner og filmskaper født i USA, oppvokst i Jerusalem. Hun har studert ved blant annet KHIO. Hun har hatt utstillinger på fire kontinenter og er for tiden utstilt på MoMA i New York. Tidligere har hun laget dokumentarfilmen Wild Relatives (2017) om replikasjon av frø fra Aleppo i Syria og frølageret på Svalbard.

Filmografi

2017 Wild Relatives (dokumentar)
2015 A Magical Substance Flows Into Me (dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 16:00
Fokus 4

Fredag 20. januar

Kl 12:15
Fokus 4

Søndag 22. januar

Kl 18:00
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival