Robe of Gems

Se trailer

Denne udefinerbare thrilleren blir fortalt gjennom tre kvinneroller. Deres vei mot friheten blir til stadighet overskygget av tragedie og vold gjennom koblinger til den lokale narkotikahandelen og sosiale forhold i den sørlige delen av Mexico.

Det begynner så bedagelig og fint, med bilder av barn som slapper av i bassenget. Hit, til et gammelt herskapshus, har Isabel (Nailea Norvind) tatt med seg sine to barn. Hun er midt i en skilsmisse og benytter muligheten til å stikke av til denne villaen som en gang var eid av hennes avdøde mor.

Samtidig er hushjelpen Maria (Antonia Olivares) plaget av søsterens forsvinning, og nå involveres politietterforsker Roberta i saken. Som et ekstra lag til sistnevntes utfordringer er sønnen også involvert i narkotikasmugling, noe som driver den bestemte politikvinnen til fortvilelse. Det kan også nevnes at Marta lever av å jobbe for en lokal narkogjeng uten politimesterens viten. Dermed omsluttes vi av en heller dyster, men også vanlig, situasjon rundt kriminalitet i landet som inkluderer både kidnapping og drap, ofte i kombinasjon med narkotika. Dette er en fortelling om kriminalitet, klasse og korrupsjon i det moderne Mexico, sett gjennom enkeltskjebner og krevende samfunnsforhold.

Regissør

Natalia López (f. 1980) omtales som en meksikansk-boliviansk filmskaper, men hun ble født i La Paz, Bolivia. Etter å ha laget kortfilmen In Heaven Like in Earth(2006), er Robe of Gems (2022) hennes debut som spillefilmregissør. Ellers er hun kjent som både redigerer, skuespiller og produsent. Som redigerer har hun jobbet med Lisandro Alonso og Carlos Reygadas på filmer som Jauja (2014) og Stille lys (2007). Denne debuten ble også en del av hovedkonkurransen på Berlinalen 2022.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 21:30
Fokus 4

Onsdag 18. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Søndag 22. januar

Kl 11:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival