"EMERGING SCENES IN SMALL CITIES"

Musikkbransjeprofil Daryl Bamonte(kjent for å jobbe med Depeche Mode og The Cure og musiker Per Martinsen (aka Mental Overdrive) i samtale.

Daryl og Per vokste begge opp i utkanten av der "alt skjedde". Da de vokste opp på 1970- og 80-tallet skapte de musikk og musikalske begivenheter, til tross for at de ikke hadde tilgang til det som var nødvendig. Begge var en del av fremvoksende og viktige scener. De vil dykke ned i sine historier, sammenligne dem og se på likheter mellom forstadene i Essex og forstadene i arktis – og hva som gjorde at disse to stedene ble viktige knutepunkter for synthpopbølger som gjorde seg bemerket, og fortsatt er viktig i dag. Vennskap, indre drivkraft, mangel på utstyr og rammer - og hvordan disse historiene kan være til inspirasjon for yngre artister innenfor alle felt som drømmer om å skape sin egen karriere i dag.

Tid: Tirsdag kl. 19
Sted: Bakrommet på Amtmandens

DARYL BAMONTE
Daryl Bamonte er en engelsk musiker, musikkutgiver, plateselskapssjef og artistmanager, kjent for å jobbe for Depeche Mode og  The Cure. Han eier Archangelo Music, er ambassadør for Europe in Synch, konsulent for Schubert Music Europe og keyboardisten i Permafrost.

Daryl vokste opp i Basildon utenfor London - ikke det hippeste stedet i verden, en typisk britisk forstad med kontorbygninger, et dystert sentrum preget av 1970-tallets overbruk av betong - ikke desto mindre, fra den lokale skolen kommer store navn i britisk pophistorie som Alison Moyet (Yazoo, Perry Bamonte / The Cure), Martin Gore, Andy Fletcher og Vince Clarke (Depeche Mode).

Da Daryl var åtte år gammel siktet han seg inn på et liv rundt artister, og det var akkurat det som skjedde. Han begynte med roadie-arbeid for den nyopprettede Composition of Sound, som snart skiftet navn til Depeche Mode. Han var ansatt for dem på heltid til 1995, og påtok seg roller som turnéleder, prosjektleder og faktisk keyboardist.

Daryl er inne i sitt femte tiår i musikkbransjen og reflekterer over slike karrierehøydepunkter, som å være utøvende produsent på albumet "The Cure" og DVD-en "Trilogy", være med i Depeche Mode "101"-filmen, og være prosjektleder på deres "Songs Of Faith And Devotion"-album, samt utøvende produsent på album av Lisa Gerrard, Jules Maxwell og Roger O'Donnell.


PER MARTINSEN
Per Martinsen kommer fra Tromsø. Sammen med artister som Biosphere og Bjørn Torske var han en del av den første bølgen av norske elektronikamusikere som markerte seg internasjonalt på slutten av åttitallet og begynnelsen av nittitallet. Under techno-aliaset Mental Overdrive har han gitt ut plater på plateselskaper som R&S Records, Smalltown Supersound og hans egen Love OD Communications. Han har også samarbeidet med og gjort remikser av en lang rekke andre artister, laget filmmusikk og komponert for teater og samtidsdans.

Han er ikke fremmed for å utforske alternative måter å kommunisere sin musikalske produksjon på, og har svart på dårlige anmeldelser ved å gi ut tause album ("Unplugged" fra 1996), forsøkt å selge et spor i ett eksemplar på eBay (i 2007 - åtte år før Wu-Tang Clan lyktes i å gjøre det samme), og skrev transmediale sci-fi-historier som lanserte en serie falske musikkartister med falske sosiale medier-profiler (https://earthbound-surfingtheapocalypse.blogspot.com 2009-2011)

Hans siste prosjekt, www.pyramidsonthemoon.com, utforsker et kreativt liv i tre parallelle virkeligheter, og gir ut musikk under hans Mental Overdrive-alias i tillegg til nye prosjekter WAVE∞FORM og N∆EON TE∆RDROPS.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 19:00
Off Screen

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival