Mayor

Se trailer

Mayor er et portrett av Musa Hadid, en underholdende og smart leder som jobber dag og natt for å gjøre Ramallah, hovedkvarteret for de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, til en komfortabel og hyggelig by for innbyggerne.

Musa Hadid er den smarte og åndelige ordføreren i Ramallah, de facto hovedstad i Palestina. Folket hilser på ham når de ser ham på gata, og han hører på deres ønsker og krav. Med en karismatisk tilnærming ønsker han å få slutt på okkupasjonen, samtidig som han leder byen omgitt av israelske bosettinger og soldater. Hadid er bevisst både sine begrensninger som ordfører og restriksjonene de geopolitiske konfliktene i området fører til, men er fast bestemt på å gjøre byen til et bedre sted, blant annet ved å planlegge juledekorasjoner, asfaltere gatene og bygge en flott fontene i sentrum.

Mayor nekter å benytte vestlige klisjeer om Palestina-situasjonen, men bruker heller intelligent humor når den undersøker de mangefasetterte utfordringene Hadid støter på. Han jobber døgnet rundt for at Ramallah skal bli en verdig by til tross all den politiske kompleksiteten i området.

Regissør

David Osit (f. 1987) er en amerikansk filmskaper mest kjent for den Emmy-vinnende dokumentaren Thank You for Playing. Han studert flyktningerett ved det amerikanske universitetet i Kairo og midtøsten-studier ved University of Michigan. Mayor er hans tredje dokumentar.

Filmografi

2015 Thank You For Playing (Dokumentar)
2012 Building Babel (Dokumentar)
2009 Limbo of the Infants (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 18. januar

Kl 12:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival