Under the Fig Trees

Se trailer

Under the Fig Trees utspiller seg over en varm sommerdag på en fikenlund i Tunisia. Mens en gruppe arbeidere høster sommerens avling oppstår det flørting, dramatikk og dype samtaler i skjul mellom frukttrærne.

En lastebil med arbeidere – hovedsakelig tenåringer, men også flere erfarne, eldre damer – ankommer en fikenlund på den tunisiske landsbygden, og arbeidsdagen er i gang. Noen flørter med hverandre, andre krangler. Noen skulker unna jobben, mens andre tyster til sjefen, og de eldste i gjengen lærer de yngre opp i fikenplukkingens kunst. Selv om arbeidet er tungt og ensformig, utgjør fikenlunden et fristed for flere av arbeiderne, en anledning til å unnslippe samfunnets dømmende blikk, og til å snakke fritt og dele hemmeligheter.

Regissør Erige Sehiri lar filmens fokus gli elegant mellom de ulike rollefigurene, og deres drømmer, hverdagsproblemer og fremtidsutsikter. Disse har ofte en tydelig politisk klangbunn, og Under the Fig Trees utgjør slik et slags samfunnsportrett i miniatyr. Først og fremst er filmen imidlertid et varmt og empatisk ensembledrama, og som filmopplevelse oppleves den som en deilig og begivenhetsrik dag i solen.

Regissør

Erige Sehiri (f. 1982) er en fransk-tunisisk filmskaper. Hun driver sitt eget produksjonsselskap, Henia Production, og har laget en rekke dokumentarer med fokus på det tunisiske samfunnet. Under the Fig Trees er hennes første spillefilm.

Filmografi

2020 Le Chef de Gare (short)
2018 Étudiants (short)
2018 As-Sekka (documentary)
2018 Al-Shatat (short)
2013 Le Facebook de mon père (short)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 21:30
Kulturhuset

Torsdag 19. januar

Kl 13:30
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 16:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival