Feathers

Se trailer

Hva skal en kvinne gjøre når mannen hennes blir til en høne, og hun dermed blir tvunget til å forsørge familien alene? Spørsmålet besvares i denne kafkaske, underfundige og satiriske komedien fra Egypt.

En egyptisk arbeiderklassefamilie arrangerer barnebursdag, med uforutsette konsekvenser. Et trylletriks går galt, og plutselig er familiefaren forvandlet til en høne. Tryllekunstnerne er rådville, men denne utviklingen er først og fremst kritisk for hønens kone – nå må hun forsørge familien alene.

Omar El Zohairys langfilmdebut er en knusktørr og absurd komedie, hvor mye av humoren springer ut fra filmens gravalvorlige tone og sosialrealistiske uttrykk. Dystre og underfundige skandinaviske humorister som Aki Kaurismäki og Roy Andersson fremstår som tydelige inspirasjonskilder. I likhet med sine nordiske kolleger bruker El Zohairy komikken til å drøfte vektig tematikk, og etter hvert som Feathers utvikler seg til en historie om en kvinne som strever for å tjene til livets opphold, kaster den et satirisk blikk på kjønns- og klasseforhold i Egypt. Resultatet er en film som på en og samme tid fungerer som en mørk komedie og en oppriktig gripende, kafkask lidelseshistorie.

Regissør

Omar El Zohairy (f. 1988) er en filmskaper fra Kairo i Egypt. Han har studert filmregi ved High Institute of Cinema i Kairo. Feathers er El Zohairys langfilmdebut. Da filmen hadde verdenspremiere i Cannes, ble den belønnet med både hovedprisen i Kritikeruken og den internasjonale filmkritikerprisen.

Filmografi

2014 Ma baad wadea hagar el asas l mashrou el hammam bel kilo 375 (kortfilm)
2011 Zafir (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 21:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 21. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Søndag 22. januar

Kl 09:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival