Litigante

Se trailer

Det er tøffe tak både hjemme og på jobb for advokaten og alenemoren Silvia. Hun må prosedere på alle fronter. Hennes kreftsyke mor (en pensjonert advokat) foretrekker å bekjempe sykdommen med galgenhumor framfor medisiner. Den lille energien hun har igjen bruker hun til å kritisere omtrent alt datteren gjør. På jobb har sjefen kastet Silvia under bussen i forbindelse med en høyprofilert korrupsjonssak. Midt opp i det hele treffer Silvia en type hun kanskje kunne bli forelsket i, uten at livet blir akkurat enklere. Det eneste som er ubetinget fint i livet er Silvias fem år gamle sønn Antonio.

Regissør Franco Lolli har valgt å bruke sin egen mor i rollen som den kranglevorne moren. I rollen som Silvia finner vi Lollis søskenbarn Carolina Sanin, en kjent colombiansk forfatter uten skuespillererfaring. Begge valgene har gitt maks uttelling. LITIGANTE er blitt et troverdig, empatisk portrett av en moderne familie.

Regissør

Franco Lolli (f. 1983) dro fra Colombia allerede som 18 åring, men regissøren, manusforfatteren og produsenten lar ikke hjembyen Bogota falle ut av bevisstheten. Etter studier i Montpellier og Paris, og den prestisjetunge kinoskolen La Fémis lever hjemlandets puls gjennom hans filmer. Et godt rykte kom allerede med kortfilmer som COMO TODO EL MUNDO og RODRI. Og både hans første spillefilm, GENTE DE BIEN i 2014, og ferske LITIGANTE har fått oppmerksomhet gjennom å bli tatt ut i kritikerprogrammet under filmfestivalen i Cannes.

Filmografi

2014 GENTE DE BIEN
2012 RODRI (SHORT) 
2007 COMO TODO EL MUNDO (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival