Inside Llewyn Davis

Se trailer

I dette dramaet stifter vi bekjentskap med musikeren Llewyn Davis, som strever med å oppnå sitt musikalske gjennombrudd og å tjene nok penger til å betale husleia. Filmen utforsker ensomhet, musikalsk lidenskap og den utfordrende veien til suksess med utgangspunkt i den legendariske folkmusikkscenen i 1960-tallets Greenwich Village.

Vi følger Llewyn Davis (Oscar Isaac), en talentfull, men frustrert musiker som strever med å finne fotfeste i et vinterkledd New York preget av tilfeldigheter. Han er blakk, har ikke noe sted å bo, og har en egen evne til å komme på kant med alle han støter på. Llewyns jakt på suksess blir til en brokete odyssé av spillejobber, sofasurfing og endeløse bilturer. Og hele veien har han en oransje katt på slep.

Inside Llewyn Davis er et sterkt drama som utforsker Davis’ indre kamp, og er et ypperlig eksempel på Coen-brødrenes evne til å balansere humor og alvor på en unik måte. Som alltid leverer brødrene en visuelt slående film som fanger essensen av en epoke og et musikalsk miljø i forandring. I likhet med flere av deres tidligere filmer har filmen et noe episodisk preg, og vi møter mange unike karakterer på Llewyns jakt etter suksess. Filmens lydbilde består av både originalkomposisjoner og tradisjonelle folkesanger som vil glede alle som har et hjerte for folkemusikk-bølgen fra 60-tallet.

Inside Llewyn Davis ble varmt tatt imot og fikk strålende kritikker verden over etter premieren på filmfestivalen i Cannes.

Regissør

Joel Coen (f. 1954) og Ethan Coen (f. 1957) er amerikanske regissører og manusforfattere fra Minnesota. De debuterte med filmen Blood Simple i 1984, og har siden da stått bak en rekke kritikerroste filmer. Med No Country for Old Men vant de Oscar for beste film i 2008. Begge er utdannet ved Simon's Rock Early College i Great Barrington i Massachusetts.

Filmografi

2018 The Ballad of Buster Scruggs
2007 No Country for Old Men
2000 O Brother, Where Art Thou?
1996 Fargo
1990 Miller's Crossing
1984 Blood Simple

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 16:30
Driv Kino

Fredag 19. januar

Kl 11:45
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival