Slash/Back

Se trailer

En broket jentegjeng i den arktiske bygda Pangnirtung i Nunavut må hente fram mot, skrekkfilmkunnskap og stolte, inuittiske jakttradisjoner for å unnslippe blodtørstige aliens.

Vennene henger rundt på årets lengste dag mens foreldrene er opptatt med å feire sommersolverv, når de plutselig snubler over en invasjon av romvesener. Disse fryktinngytende skapningene dreper dyr og mennesker og tar bolig i de døde kroppene. Men ingen kødder med jentene fra Pang! Sjangerfilmens karakteristika og talentfulle ikke-profesjonelle skuespillere brukes for å vise inuittisk kultur og antyde historier om kolonialisering, påfølgende sosiale utfordringer og internalisert skam over urfolksidentitet. Men først og fremst vil denne filmen underholde med sin herlige miks av eventyr, en dose kroppshorror, en dæsj sci-fi, noen jumpscares, lo-fi monstereffekter og masse sjarm.

Regissør

Nyla Innuksuk er en kanadisk filmregissør, forfatter og produsent. Hun har hovedsakelig arbeidet med korte dokumentar- og fiksjonsfilmer med fokus på inuitter og urfolk i Arktis. Filmene hennes fokuserer ofte også på ungdom i inuittsamfunnene, og de sosiale problemene de står overfor.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 19:30
Fokus 4

Fredag 20. januar

Kl 18:45
TIFF UNG
Fokus 4

Søndag 22. januar

Kl 16:00
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival