The Kid

Se trailer

Kom og opplev Charlie Chaplins klassiker Småen på utekino! Dette mesterverket fra 1921 vil få deg til å le og kanskje også felle noen tårer. 

I Småen spiller Charlie Chaplin Landstrykeren, som finner et forlatt barn - den titulære Småen - i en bakgate. Den godhjertede Landstrykeren finner også lappen det forlatte barnets mor la igjen hos ham, hvor det står «Vennligst elsk og ta vare på dette foreldreløse barnet». Så begynner et usannsynlig vennskap mellom de to, og ettersom babyen blir en liten gutt, er han både Landstrykerens adoptivsønn og hans sidekick. Selv om de har lite å leve på, er de likevel glade. I mellomtiden har moren til Småen ombestemt seg, og nå en velstående skuespillerinne, forsøker hun å finne tilbake sønnen sin. Og etter en rekke tilfeldige møter, innser moren at ungen virkelig er hennes sønn.

Kritikerrost så snart den ble utgitt, og senere ansett som en av de største stumfilmene som noen gang er laget, er Småen et av Charlie Chaplins mest personlige verk. Jack Coogan, barneskuespilleren som spiller Småen, var en åpenbaring og ble senere en vaudeville-artist. Chaplin og Coogans bånd er tydelig på skjermen, og det har blitt sagt at det bare ble forsterket av det faktum at Chaplin nettopp hadde mistet sin førstefødte baby før produksjonen startet.

Regissør

Charles Chaplin (1889-1977), ofte kjent under artistnavnet Charlie Chaplin, var en engelsk filmskaper, skuespiller og komponist som ble en av stumfilmtidens mest ikoniske skikkelser. Han ble født i London i en familie preget av fattigdom og motgang, og begynte å opptre i ung alder, og utviklet sin «Landstryker»-karakter, som skulle bli verdensberømt med Småen. Karrieren hans strakte seg over 7 tiår, og han dukket opp i nærmere 100 filmer.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 21. januar

Kl 15:30
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival