The Last Autmn

En avsidesliggende gård langt nord mot det arktiske hav har avlet sauer i flere århundrer. Dette er den siste høsten de skal gjete sine dyr ned fra fjellene.

For mer enn tusen høster siden ankom mennesker med sine dyr til et stykke land langt nord, nesten på kanten av verden. Høster kom og høster gikk. Der hvor veiene slutter bor Úlfar, den siste i en lang rekke av bønder. Sammen med sin kone forbereder han seg til en ny høst, og deres barnebarn ankommer fra storbyen for å hjelpe til med en siste innsanking av flokken. Neste høst vil gårdsbruket opphøre og alle sauene vil være borte, men landskapet på kanten av ishavet langt oppe i nord vil fortsette å fortelle historien om den siste høsten.

Regissør

Yrsa Roca Fannberg (f. 1973) er en anerkjent filmskaper fra Reykjavik på Island. Hun har utdannelse innen kunst samt en mastergrad i kreativ dokumentarfilm. Hennes første film SALÓME (2014) vant flere internasjonale priser, inkludert beste nordiske dokumentar ved Nordisk Panorama. LAST AUTUMN er hennes andre helaftens dokumentarfilm.

Filmografi

2019 THE LAST AUTUMN
2014 SALOME

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival