Conference

Se trailer

I oktober 2002 tok en tsjetsjensk militantgruppe 850 mennesker som gisler i Dobrovka-teateret i Moskva. 17 år senere markerer overlevende hendelsen med motstand, men uten støtte fra myndighetene. Conference er en stilren og følelsesladet film med subtile politiske undertoner.

Natalia lever som nonne langt fra hovedstaden. Hun har kommet til Moskva for å delta på en minnesmarkering for de minst 170 menneskene som døde da en gruppe på rundt femti tsjetsjenere tok over Dubrovka-teateret i en av de største terrorhandlingene i Europa siden tusenårskiftet. En glissen forsamling av overlevende og etterlatte samles til det de blir tvunget til å kalle en konferanse. Etter hvert som deltakerne deler sine opplevelser forstår man fryktens konsekvenser. I sentrum av historien står Natalia og familien.

Conference er en stilistisk stram film, der enkle midler brukes effektivt for å skape et visuelt slående uttrykk. Det meste foregår i teatersalen. Ansiktsløse dukker representerer de fraværende. Lydsporets stillheter er talende. Kronologiske vitnesbyrd gir et balansert og nøkternt innblikk i de dramatiske hendelsene. Med lavmælt, vakker stil skildres et dårlig håndtert angrep på det russiske samfunn av en av landets mest lovende unge regissører.

Denne filmen ble valgt av norsk filmkritiker Håkon Tveit.

Regissør

Ivan I. Tverdorskij (f. 1988) er en russisk regissør født i Moskva. Han debuterte med Corrections Class i 2014, som vant East of West-prisen ved premieren på filmfestivalen i Karlovy Vary. Også hans andre og tredje spillefilm hadde premiere i Karlovy Vary og høstet så priser på lange festivalløp. Conference hadde premiere i Venezia.

Filmografi

2018 Jumpman
2016 Zoologiya / Zoology
2014 Klass korrektsii / Corrections Class

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 23. januar

Kl 09:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival