O Brother, Where Art Thou?

George Clooney, John Turturro og Tim Blake Nelson briljerer som tre rømlinger på jakt etter en hemmelig skatt i denne svært underholdende komedien fra Coen-brødrene. Kombinasjonen av greske myter, livlige karakterer og fengende folkemusikk bidrar til filmens varige appell.

De tre sammenlenkede fangene Everett (Clooney), Pete (Turturro) og Delmar (Blake Nelson) rømmer. Lederen Everett er en mann med store talegaver, høye ambisjoner og et enda større selvbilde. Med løfter om en begravet skatt som bare Everett vet hvor er, legger guttene ut på et eventyr gjennom de amerikanske sørstatene på 1930-tallet. På veien støter de på en mengde karakterer som både hjelper og setter kjepper i hjulene på den brokete trioen.

O Brother, Where Art Thou? er en sjarmerende eventyrfilm hvor Coen-brødrene er på sitt mest tilgjengelige. Handlingen er inspirert av Homers Odysseen, men er like mye en reise gjennom USAs politiske og musikalske myter. Filmen blander komedie, mytologi og musikk på unikt vis, med et fargerikt, visuelt språk og et fantastisk bluegrass- og folkemusikklydspor kuratert og komponert av T Bone Burnett som toppet Billboard-listene og vant Grammy for årets album i 2002.


Filmen vises på 35mm i samarbeid med Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø.

Regissør

Joel Coen (f. 1954) og Ethan Coen (f. 1957) er amerikanske regissører og manusforfattere fra Minnesota. De debuterte med filmen Blood Simple i 1984, og har siden da stått bak en rekke kritikerroste filmer. Med No Country for Old Men vant de Oscar for beste film i 2008. Begge er utdannet ved Simon's Rock Early College i Great Barrington i Massachusetts.

Filmografi

2018 The Ballad of Buster Scruggs
2007 No Country for Old Men
2003 Intolerable Cruelty
1996 Fargo
1990 Miller's Crossing
1984 Blood Simple

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 14:00
Verdensteatret

Fredag 19. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival