Bulbul Can Sing

Se trailer

Slik som mange andre gode filmskapere tar Rima Das utgangspunkt i det hun kjenner. For henne er det landsbyen Kalardiya i det indiske området Assam, et landskap flere vil kjenne igjen fra VILLAGE ROCKSTARS som ble vist på TIFF i 2018. Das finner inspirasjon i virkelige mennesker og steder, og skriver det om til interessante fiksjonsfortellinger. I BULBUL CAN SING portretterer hun tre venner på terskelen til voksenlivet, i en velsmurt miks mellom poesi og autentisk hverdag.

Historiens hovedperson er Bulbul – et navn som betyr “nattergal” og som står i stil til farens ønske om at hun skal bli sangerinne. Men Bulbuls stemme er ikke sterk, snarere ganske spak. I likhet med vennene Bonny og Suman sliter hun med prestasjonsangst og dårlig selvtillit. Problemfri ungdomstid og nådeløs realitet forenes, når tenåringene opplever kjærlighet for første gang. Baksiden ved den uskyldige tilværelsen nær jord, regn og endeløse rismarker, er strenge og konservative regler – noe som kan få dramatiske konsekvenser.

Regissør

Rima Das (f. 1982) er en indisk filmskaper som gjør det meste selv – slik har hun utviklet sin egen stemme. Hun har ikke gått på filmskole, men har en mastergrad i sosiologi. Hennes forrige film, VILLAGE ROCKSTARS endte opp som Indias kandidat for Oscar, og ble vist på TIFF i 2018.

Filmografi

2017 VILLAGE ROCKSTARS (TIFF 2018)
2016 MAN WITH THE BINOCULARS: ANTARDRISHTI

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival