Minsk

Se trailer

Skutt i én sammenhengende tagning drar Minsk seeren rett inn i protestene som fant sted etter det belarusiske presidentvalget i 2020. Et sivilt ektepar havner i skuddlinjen for politiets brutale håndtering av de fredelige demonstrantene.

Da presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, under mistenkelige omstendigheter ble valgt for sjette gang på rad i 2020, utløste det de største demonstrasjonene mot regimet noensinne. De nærmere 200 000 demonstrantene ble møtt med tilfeldige massearrestasjoner, skarpe skudd og brutal undertrykkelse fra Europas siste diktator. Paret Pasha og Julia skal levere en bil til Pashas ekskone, og havner ved en tilfeldighet i skuddlinjen mellom demonstrantene og opprørspolitiet. I løpet av den neste timen blir både livene deres og alle de møter på fullstendig forandret.

Minsk er en usedvanlig intens skildring av hendelsene i Belarus i august 2020. Hele filmen består av én kontinuerlig tagning, som konsekvent holder Pasha og Julias perspektiv. Grepet oppnår en emosjonell intimitet som gir en unik tilgang til opplevelsen av terroren tilfeldige belarusere ble utsatt for av diktaturets opprørspoliti. Man får undertrykkelsen, torturen og flukten for livet grundig under huden i dette intense dramaet om nøytrale sivile som vilkårlig blir sugd inn i volden.

Regissør

Boris Guts (f. 1980) er en russisk filmskaper. Han har regissert en rekke spillefilmer, som gjerne utforsker samfunnstematikk som fattigdom, rasisme eller homofobi. Han film Fagot (2018) var den første russiske spillefilmen spilt inn i sin helhet på mobiltelefon.

Filmografi

2019 Smert nam k litsu
2018 Fagot
2016 Arbuznye korki
2014 Tvoy brat tak umeet (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 12:00
Fokus 5

Tirsdag 17. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Torsdag 19. januar

Kl 21:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival