There Is No God but Me

Se trailer

Et lavmælt, nært portrett av et mor-sønn-forhold. Regissør Dmitry Davydov forteller hjertevarmende, innimellom hjerteskjærende, og veldig gjenkjennelig om familie, sykdom, liv og død. Historien er satt til det nordlige, iskalde Yakutia i Russland.

40-årige Ruslan bor sammen med moren Maria i en liten landsby i republikken Sakha (Yakutia). Hverdagen blir stadig mer utfordrende etter hvert som morens Alzheimer blir mer framtredende. En dag hentes Ruslan i all hast tilbake fra anleggsarbeid i skogen, fordi Maria truer naboene med gevær. Snart står dilemmaene i kø, og mens Ruslan kjemper for å ta vare på moren – hvor mye av sitt eget liv, familie, kjærlighet og interesser må han være villig til å gi opp?

Den særpregede signaturen fra debuten The Bonfire er tydelig tilstede. There Is No God but Me er også filmet uten profesjonelle skuespillere, med nydelig cinematografi, og er en tilsynelatende liten historie som tar for seg de helt store spørsmålene. Gjennom dagligdagse hendelser på et spesifikt, lokalt sted, utforsker filmen universelle følelser og relasjoner. Sakha, hvor Yakut-folket er den største urbefolkningen og russerne er i minoritet, omtales som den mest interessante filmregionen i Russland nå. TIFF viser også Davydovs nyeste film Scarecrow i år.

Regissør

Dmitry Davydov (f. 1983) er fra Yakutia i Sibir, Russland. Debutfilmen hans, The Bonfire, hadde premiere på Busan internasjonale filmfestival i Sør-Korea, og vant en rekke priser. Davydov var i Tromsø for å presentere filmen i 2018. Den selvlærte og svært produktive filmskaperen jobber til daglig på en skole i Sakha.

Filmografi

2020 Pugalo / Scarecrow
2019 Net boga krome menya / There Is No Got but Me
2016 Kostior na vetru / The Bonfire

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Søndag 24. januar

Kl 10:00
TIFF Digital

Billetter tilgjengelig fra 17.01.2021 12:00

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival