May December

Se trailer

En frekk satire med mange lag og intens familiedynamikk, der Natalie Portman og Julianne Moore glir over i hverandre. Portman spiller Elizabeth, en skuespiller som skal tolke Gracie (spilt av Moore) i en kommende film. Etter sensasjonelt oppstuss i fortiden rundt en overgrepsskandale familien har forsonet seg med, er håpet at den nye kvalitetsfilmen vil endre offentlighetens syn på Gracie.

Skuespilleren Elizabeth Berry ankommer pittoreske omgivelser i Savannah, Georgia. Her skal hun møte Gracie – en kvinne hun skal basere rollefiguren sin på i en kommende film. Bakgrunnen er en offentlig skandale 20 år tilbake i tid, da Gracie innledet et forhold til den da 12 år gamle Joe. Gracie ble dømt for overgrep og fikk fengelsstraff, men forholdet røk ikke – tvert imot er Gracie og Joe gift og har tre barn. De har sagt ja til å la Elizabeth tilbringe tid med dem i en periode, for å forberede rollen sin.

Som i flere av Todd Haynes' tidligere filmer, viser også familieidyllen i May December seg å være en slags fasade. En klaustrofobisk følelse brer om seg, og den uortodokse familiekonstellasjonen er ikke så stabil som den skal fremstå. Det er lenge siden Haynes har brukt sin inspirasjon fra såpeserier og 1950-tallsmelodramaer så godt som her – med et subversivt utfall som leker med våre forventninger og sympatier. Og i front står to formidable rolleprestasjoner, fra Julianne Moore og Natalie Portman.

Regissør

Todd Haynes (f. 1961) er en amerikansk regissør, manusforfatter og produsent. Filmografien hans spenner over flere tiår med et bredt spekter av temaer, stiler og stemninger. I tillegg til filmer om kjente musikere og dysfunksjonelle forstadssamfunn, har hans filmer bidratt betydelig til New Queer Cinema-bevegelsen.

Filmografi

2021 The Velvet Underground
2019 Dark Waters
2015 Carol
2007 I'm Not There
1995 Safe

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 14:00
Kulturhuset

Torsdag 18. januar

Kl 22:00
Kulturhuset

Søndag 21. januar

Kl 11:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival