Kalak

Jan er på flukt fra seg selv etter å ha blitt seksuelt misbrukt av faren. Han bor på Grønland med sin lille familie, og lengter etter å bli en del av den åpne, kollektivistiske kulturen og bli en Kalak, en «skitten grønlender».

Jan, en sykepleier som også er pappa til to, ble seksuelt misbrukt av sin egen far som tenåring. Han jobber i Nuuk på Grønland og prøver å koble seg til kulturen - og muligens hele sine egne traumer - gjennom seksuelle relasjoner. Når noen kaller ham en Kalak, et grønlandsk ord med dobbeltbetydningen «ekte» og «skitten» grønlending, bærer han det som et hederstegn. Men til syvende og sist må han konfrontere faren sin.

Regissør Isabella Eklöf følger opp debutsuksessen Holiday med Kalak, basert på Kim Leines rå erindringsroman ved samme navn. Igjen viser hun at hun er en fryktløs filmskaper som skarpt og innsiktsfullt skildrer menneskets komplekse psyke og ubehagelige sider. Sammen med overbevisende skuespill og vakkert, usentimentalt fotoarbeid, leverer Eklöf et intenst drama.


Regissør

Isabella Eklöf ble født i Stockholm i Sverige. Hun flyttet til København for å studere regi ved den danske filmskolen. Eklöfs spillefilm Holiday hadde premiere på Sundance i 2018. Hun var medforfatter på manuset til den anerkjente Gräns av Ali Abbasi i 2018. I 2019 mottok hun den høythengende Carl Th. Dreyer Prisen for fremragende kunstnerisk innsats.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 19. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Lørdag 20. januar

Kl 11:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 21. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival