Goodbye Soviet Union

Se trailer

Sovjetunionens siste dager skildres fra Estland, der fristelsene i vest bare er en båttur unna. Det blir et kaotisk og morsomt eventyr å følge en døende republikk gjennom barndommen til guttungen Johannes.

Tarkkinen-familien er av den eksentriske typen. I tillegg er de Ingrian-finner, den største finskspråklige minoriteten i dagens Russland, og bosatt i et område som etter andre verdenskrig ble helt russifisert. Identitetspolitikken hadde kanskje ikke de beste levekår på denne tiden, men mellom folk sprudler motsetningene opp til overflaten.

En hjertevarm komedie om det å verken være russisk eller estisk, men en del av et multikulturelt samfunn i endring. Johannes vokser opp sammen med to besteforeldre i den lukkede byen Leningrad 3. Her dukker moren opp med ujevne mellomrom før turen går i samlet flokk til Tallinn litt ut på 80-tallet.

Ønsket om å oppdage friheten i den vestlige delen av verden ligger mest latent hos mor, som etter hvert får seg jobb i Finland – på visse betingelser. I tillegg til en fraværende mor er også kjærligheten til venninnen Vera en utfordring for den unge hovedpersonen. De dystre fargene som gjerne følger en skildring av Sovjetunionen slår sprekker i denne oppvekstfilmen.

Regissør

Lauri Randla (f. 1981) er utdannet ved filmskolen Aalto/ELO i Finland. Goodbye Soviet Union er hans første spillefilm og er en dypt personlig historie relatert til hans egen oppvekst i byen Tartu i Estland. Filmografien hans består til dags dato av flere kortfilmer, blant dem Mausoleum (2016) som har vunnet flere internasjonale priser.

Filmografi

2016 Mausoleum (Kortfilm)
2011 Convict (Kortfilm)
2009 The Imprisonment (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 18. januar

Kl 21:00
TIFF Digital 2

Torsdag 21. januar

Kl 20:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival