The Battle of Chile

Se trailer

THE BATTLE OF CHILE er en monumental dokumentarfilm filmet i sanntid. Den har blitt en av referansene til cinéma vérité (“sannferdig kino”). I tre deler på til sammen 263 minutter forteller den om de viktige og definerende årene da Chile endret seg fra et sosialistisk og demokratisk land til et militærdiktatur, mellom 1973 og 1976. Det startet med de politiske spenningene i 1973, da en kontrarevolusjon fra høyresiden truet den demokratisk valgte marxistiske presidenten Salvador Allende.

THE BATTLE OF CHILE viser den påfølgende politiske volden, demonstrasjonene og streikene, og coup d’état ledet av militæret med støtte fra CIA, som gav generalen og diktatoren Augusto Pinochet makten. Denne filmen er laget av et ungt filmcrew og er et viktig vitnesbyrd om Chiles politiske historie.

Denne filmen er valgt ut av filmskaperen Christine Cynn (medregissør av THE ACT OF KILLING) for TIFFs program Avctivism Now!

Filmen vises med 10 min pause.

Regissør

Patricio Guzmán ble født i Santiago (Chile) i 1941 og studerte film i Madrid. Tilbake i hjemlandet laget han THE BATTLE OF CHILE, som mottok seks store priser i Latin-Amerika og Europa. Han bor nå i Frankrike hvor han lager filmer og underviser i dokumentarfilm.

Filmografi

2019 LA CORDILLERA DE LOS SUEÑOS / THE CORDILLERA OF DREAMS
2015 EL BOTÓN DE NÁCAR / THE PEARL BUTTON
2010 NOSTALGIA DE LA LUZ / NOSTALGIA FOR THE LIGHT
2004 SALVADOR ALLENDE
2001 EL CASO PINOCHET / THE PINOCHET CASE
1997 CHILE, LA MEMORIA OBSTINADA / CHILE, THE OBSTINATE MEMORY

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival